Free songs
Slide 4 Slide 3 Slide 2 Slide 1 Slide 5

Be authentic
Make choices
Make clear what your brand embodies

Whichstory
is yourbrand
telling?

Know what is being said about your brand
boost the 
conversation

Who are your fans? who can become your evangelists and brandambassadors?

This time calls for a
creative agency
for
interactive brand communication 

Audiences_now_rounded

Bureau

English version

Audiences Now is een creatief bureau voor interactieve communicatie

  • Wie zijn je fans, wie kunnen je evangelisten en merkambassadeurs worden? Hoe kun je zorgen dat je weet wat er over je merk gezegd wordt en wat kun je doen om de conversatie over je merk te vermeerderen en zo positief mogelijk te laten zijn?
  • Ken jezelf, je merk en je persona. Wat is je imago, hoe gedraag je je in de social media? Ken je doelgroep en weet wat er leeft
  • Ga niet uit van je product maar zorg dat je merk een afspiegeling is van wat mensen wíllen, ga de conversatie aan! Focus op je bestaande klanten, luister naar ze en betrek ze zodat ze vrienden, ambassadeurs en evangelisten worden.
  • De kanalen zijn nieuw, digitaal en interactief, maar de boodschap blijft hetzelfde. Het concept van de winkel op de hoek die echt weet wat zijn klanten willen, is al eeuwenoud.
  • Hoe geloofwaardig ben je, doe je je niet anders voor? Wees niet bang om keuzes te maken, dit gooit deuren dicht, maar opent ook heel veel deuren.

Gebruikmakend van de onuitputtelijke mogelijkheden om met mensen in contact te komen, kun je communiceren over je merk, dienst of product op een authentieke manier waar je doelgroep echt wat aan heeft.

Over Maarten Verkoren

Maarten Verkoren is de oprichter van Audiences Now, het creatief bureau voor interactieve merkcommunicatie dat zich bezig houdt met het tot stand brengen van de aansluiting in de manier waarop merken communiceren met de manier waarop mensen communicatie beleven.

Bio Maarten Verkoren 
Maarten is geboren in Amsterdam op het Singel. Als peuter was hij al bezig met Social Media. Hij sloeg de andere peuters op de peuterschool aan de Herenmarkt te Amsterdam in elkaar omdat hij niet wilde dat zijn moeder hem daar achter liet. Deze rudimentaire vorm van communicatie, hoe primitief ook, waren voor hem de eerste stappen op het gebied van social media. Anti-sociaal communiceren is immers ook communiceren en het leerde hem dat hij er weliswaar zijn zin mee kreeg, maar dat mensen er niet beter door gingen luisteren naar hem.

Sindsdien heeft Maarten zich ontwikkeld tot een sociaal evenwichtig persoon die na zijn ontdekking van Twitter al snel besloot dat dit medium niets voor hem was en zijn account binnen een week weer verwijderde. Een jaar later, in een bus in China, leidde een gesprek met Marc van der Chijs ertoe dat hij opnieuw een account aanmaakte. Toen hij toevallig verslag deed van het randgebeuren rond de Turkish Airlines-crash bij Schiphol, kwam hij bij CNN meerdere keren in de uitzending. Zijn boodschap aan het journaille dat ze in de toekomst buiten de boot zouden gaan vallen als ze geen gebruik zouden gaan maken van social media bleek niet aan dovemansoren gericht. Hij kreeg er bijna een dagtaak aan om enerzijds zelf te gaan twitteren om al zijn nieuwe volgers (inmiddels meer dan 217.000)  te bedienen van waardevolle content en anderzijds alle journalisten te woord te staan die hem belden met de (terechte) vraag: “hoe moeten we dat doen dan?” Dat hij toen nog niet tot de conclusie gekomen was dat zijn toekomst lag in het ondernemen in de social media is louter te wijten aan Mickey Mouse.

Altijd kind gebleven – hoewel niet meer zo agressief als in zijn peutertijd – vond Maarten dat marketing bedrijven voor de schitterende films van Pixar en Disney het mooiste was wat er bestond. Zoals hij Jort Kelder ooit antwoordde toen die hem bij een podiumdiscussie vroeg waarom hij bij Disney werkte: “Mannen blijven altijd kinderen en wat is er nou mooier dan de hele dag Disney-films kijken, games spelen en Donald Duckjes lezen?”. Duidelijk. Maar het moest er ooit van komen en op 5 juni richtte hij Audiences Now op. Waarom? Om eindelijk de langgekoesterde droom te kunnen realiseren de ideeën die in zijn immer onrustige vulkaan naar boven borrelen, uit te werken en tot leven te brengen. Te boetseren, creëren en te blijven spelen.

In welke sector je ook werkzaam bent, hoe lang je bedrijf/instelling al in hetzelfde kringetje rond draait, hoe ongrijpbaar social media je ook lijken; ik ga de uitdaging graag aan om te komen tot een nieuw concept of idee. Vernieuw, creëer, durf, leef, speel! Doe! Wees geen anti-sociaal bedrijf, maar stel je open voor je doelgroep. Wacht niet op de massa, wees geen slaafse volgeling, kopieer geen uitgemolken concepten maar kijk in het hoofd van je doelgroep, bedenk hoe je hun leven kunt veranderen en sla toe! Audiences Now!!

Fan Base

Waarom je merk een fan base nodig heeft en hoe het die kan ontwikkelen

36 Rules

The 36 rules of social media